دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 209
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 248
بازدید ماه : 251
بازدید کل : 250346
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

تنگنای اقتصادی برای اوباما در انتخابات ریاست‌جمهوری


 
 
تنگنای اقتصادی برای اوباما در انتخابات ریاست‌جمهوری
 

 
 

با تشدید فعالیت‌های انتخاباتی در آمریکا برای انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر ٢٠١٢، گمانه‌زنی‌ها در مورد وضعیت آینده کاندیداهای رقیب ادامه دارد. هرچند هنوز کنوانسیون‌های حزبی برگزار نشده و دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به صورت رسمی کاندیدای ریاست‌جمهوری و همپای انتخاباتی وی (در صورت انتخاب معاون رئیس‌جمهور) را انتخاب نکرده‌اند، باراک اوباما و میت رامنی از سوی دو حزب به‌عنوان کاندیداهای اصلی مورد توجهند. هرچند مسائل مختلف و گاهی جنجالی در روند انتخابات مطرح می‌شود که معمولاً اثرات کوتاه‌مدتی دارد، به‌نظر می‌رسد شرایط اقتصادی مهم‌ترین عامل در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری آمریکا باشد. در واقع، استمرار بحران اقتصادی آمریکا از سال ٢٠٠٨ تا کنون و پیامدهای منفی آن بر رشد اقتصادی و بیکاری، موجب نگرانی قشرهای مختلف مردم شده است. از سوی دیگر، بخشی از اعتراضات به شرایط کنونی اقتصادی، متوجه دولت باراک اوباماست که با وعده بهبود وضعیت اقتصادی روی کار آمد؛ در حالی که بعد از نزدیک به چهار سال، بهبود مورد نظر مردم در وضعیت اقتصادی محقق نشده است. اعتراضات مردمی در قالب جنبش اشغال وال استریت که از پاییز سال گذشته آغاز شد نیز واکنشی در مقابل استمرار بحران اقتصادی محسوب می‌شود.

سیاست‌های اقتصادی دولت اوباما نیز در طول نزدیک به چهار سال بهبود قابل توجهی را در اقتصاد آمریکا در پی نداشت؛ امری که بیشتر مردم آمریکا آن را ناشی از عملکرد غلط دولت می‌دانند و با مقایسه سیاست‌های اوباما با دوران ریاست‌جمهوری بیل کلینتون، بیش از پیش به بی‌کفایتی دولت اوباما اعتقاد پیدا می‌کنند. براساس نتایج یکی از نظرسنجی‌ها در ایالت‌های مختلف، در حال حاضر فقط ٤٧ درصد اقدامات اوباما را تأیید می‌کنند. در گذشته رؤسای جمهوری که در نظرسنجی‌ها میزان تأیید عملکرد آنها بیش از ٤٩ درصد بود، در انتخابات دور دوم پیروز می‌شدند و رؤسای جمهور ناکام برای ورود به دور دوم میزان تأییدی زیر ٤٣ درصد داشتند. براساس نظرسنجی گالوپ نیز درصد کسانی که عملکرد اوباما را تأیید می‌کنند زیر ٥٠ درصد هستند و اقتصاد دغدغه اصلی مردم آمریکاست. بر این اساس، ٦٦ درصد مردم بزرگ‌ترین نگرانی برای آمریکا در آینده را مسائل اقتصادی دانسته‌اند. از سوی دیگر، فقط ٢٤ درصد از شیوه مدیریت کشور رضایت دارند. برخی کارشناسان معتقدند وضعیت نامناسب اقتصادی آمریکا، فاصله دو رقیب ریاست‌جمهوری را کم می‌کند و این امر باعث شده جمهوری‌خواهان امید بیشتری برای شکست اوباما پیدا کنند.

با وجود تلاش‌های دولت آمریکا و بهبود اندک در سال گذشته، آهنگ رشد اقتصادی (حجم تولید ناخالص داخلی) آمریکا نیز بسیار کُند بوده است. در سه ماهه اول سال ٢٠١٢ رشد تولید ناخالص داخلی این کشور با ٨/٠ درصد کاهش، به ٢/٢ درصد رسید. روند کُند رشد اقتصادی آمریکا نمی‌تواند بهبود قابل توجهی در پایین آوردن نرخ بیکاری داشته باشد. نرخ بیکاری یکی از مهم‌ترین مسائلی است که تأثیر مهمی بر انتخابات دارد. در حال حاضر بر طبق برخی آمارهای رسمی، 9 درصد جمعیت آمریکا که بالغ بر پانزده میلیون نفر است بیکارند. به زعم برخی کارشناسان، مشکلات اقتصادی آمریکا ممکن است برای سال‌ها ادامه داشته باشد و در بهترین شرایط ایجاد شغل، نرخ بیکاری تا ده سال آینده رقم بالایی را به خود اختصاص می‌دهد. دولت آمریکا تلاش کرد با اجرای برنامه‌هایی نرخ بیکاری را پایین آورد و توانست تا حد کمی میزان بیکاری را کاهش دهد. از نظر دموکرات‌ها این امر نشان‌دهنده روند بهبود وضعیت بیکاری است و می‌تواند شانس اوباما را برای پیروزی افزایش دهد، اما هنوز کاهش نرخ بیکاری اندک است و باید روند نزولی خود را به صورتی ملموس تا روز انتخابات حفظ کند تا بر تصمیم رأی‌دهندگان اثر بگذارد. افزایش نرخ بیکاری یکی از دلایل شکست رؤسای جمهور در انتخابات دور دوم از سال ١٩٤٥ محسوب می‌شود. ازجمله یکی از دلایل شکست جرالد فورد در نوامبر 1976 میزان بیکاری ٧/٨ درصد بود و میزان بیکاری در زمان شکست جیمی ‌کارتر در نوامبر 1980 نیز ٥/٧ درصد بود.
 

شرایط اقتصادی در زمان روی کار آمدن اوباما به گونه‌ای بود که دخالت دولت در اقتصاد را بیشتر کرد. در واقع، پیروی از اندیشه‌های کینز در این دوره برای مهار بحران اقتصادی بر اندیشه‌های عدم دخالت دولت و تأکید بر عملکرد نیروهای بازار برتری داشت. دولت اوباما برای جلوگیری از ورشکستگی نهادهای اقتصادی به‌ویژه بانک‌ها حجم زیادی پول وارد سیستم اقتصادی کرد. وی تلاش دارد تا بر تأثیرگذاری مسائل خارجی بر بحران اقتصادی آمریکا تأکید کند. این اقدام در واقع تلاشی برای پاسخگویی به انتقادها در مورد عملکرد ضعیف اقتصادی وی است. به عقیده اوباما، بحران اقتصادی اروپا، روند بهبود اقتصادی آمریکا را تهدید می‌کند. دیدگاه‌های اقتصادی حزب جمهوری‌خواه، حزب رقیب اوباما نیز قابل توجه است. ویلارد میت رامنی، کاندیدای بالقوه جمهوری‌خواهان، از سال 2002 تا 2006 فرماندار ایالت ماساچوست بود. تحصیلات دانشگاهی رامنی در زمینه اقتصاد و تجارت بوده و در زمینه اقتصادی نیز موفقیت‌های زیادی داشته است. وی در تبلیغات انتخاباتی خود سیاست‌های اقتصادی اوباما را نادرست می‌داند و وی را به تلاش برای تغییر هویت اقتصادی آمریکا و حرکت آن به‌سوی الگوی تحت نظارت دولت شبیه برخی کشورهای اروپایی متهم می‌کند. رامنی ازجمله محافظه‌کارانی است که بر اصول بازار آزاد و محدود کردن دخالت دولت تأکید دارد. از دید محافظه‌کاران دولت نباید با تزریق پول به نهادهای ورشکسته اقتصادی کمک می‌کرد؛ زیرا ورشکستگی و سقوط آنها به معنای ناکارآمدی آنهاست و کمک‌های مالی پاداش دادن به روش‌های غلطشان است. هرچند به زعم برخی شرایط اقتصادی، وضعیت نامساعدی را برای اوباما ایجاد کرده، اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد تمایل مردم تا این تاریخ به دو رقیب دموکرات و جمهوری‌خواه بسیار به هم نزدیک است. در این رابطه به‌نظر می‌رسد مردم آمریکا اعتماد چندانی به دو نامزد مطرح در انتخابات برای حل مشکلات اقتصادی آمریکا ندارند. در آخرین نظرسنجی گالوپ از ٢ تا ٨ ژوئن ٢٠١٢ در مورد انتخاب بین اوباما و رامنی، ٤٦ درصد به اوباما و ٤٥ درصد به رامنی رأی دادند. در عمل بی‌اعتمادی مردم به کاخ سفید (تحت کنترل دموکرات‌ها) و کنگره (تحت کنترل جمهوری‌خواهان) به گونه‌ای است که در حال حاضر رقبا وضعیت برابری دارند. دولت اوباما به خاطر ضعف عملکرد اقتصادی مورد انتقاد است؛ اما رقیب اوباما نیز در وضعیت برتری قرار ندارد و مواضع مختلف وی ازجمله در مورد مسائل اقتصادی جذابیت زیادی در بین مردم ایجاد نکرده است. هر دو کاندیدا تلاش دارند که مسائل دیگر (ازجمله پررنگ کردن بحث‌های مربوط به ایران) را مطرح کنند تا اذهان عمومی را از وضعیت نامساعد اقتصادی منحرف کنند، اما نگرانی‌های اقتصادی مردم بر دیگر مسائل سایه انداخته است. در هر حال، روند انتخاباتی در آمریکا بسیار پیچیده و متغیر است و تا روز انتخابات ممکن است تغییرات زیادی به وجود آید. با این حال و در صورتی که اتفاق خاصی رخ ندهد و در پنج ماه آینده وضعیت اقتصادی روند رو به افول خود را حفظ کند، باراک اوباما برای پیروزی با مشکلات زیادی مواجه خواهد بود.
 
افسانه احدی، کارشناس مسائل بین‌المللی
 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com